Ganska exakt 9 månader efter att Teamet bakom Instawork träffades så lanserar vi vår tjänst. Vår ledstjärna har varit glasklar sedan dag 1: ”Alla som vill jobba, ska få jobba.” Instawork består av socialt engagerade entreprenörer.

Vi har sedan länge sett ett behov av fler enklare jobb. Vi har pratat med långtidsarbetslösa, om hur tufft det är att få den där trygga anställningen. Vi har pratat med folk som har jobb, men som vill sätta lite guldkant på tillvaron och jobba extra sporadiskt. Vi har pratat med studenter, som vill ha flexibla extrajobb där de gör vad som krävs av uppdragsgivaren, men behöver flexibiliteten att göra det när de själv vill och kan. Vi har också pratat med många kompetenta invandrare, de som varit här ett tag och de som precis kommit.

Det finns stor potential i alla dessa grupper. På andra sidan finns många hushåll med behov att köpa sig tid och få hjälp med vardagssysslor. När vi pratat med blivande Instaneeders så är det en klar majoritet som kan tänka sig att boka hjälp så länge priset anses vara rimligt.

Till en början fokuserar Instawork på enklare arbetsuppgifter som många kan göra och många har ett vardagligt behov av. Vårt första fokus är att bli ”Stockholms bästa bärhjälp”. Vi har redan många registrerade Instaworkers, så vi garanterar svar inom 60 minuter från att någon lagt en förfrågan om att flytta en soffa, köra saker till återvinningen, hämta era inköpta varor från blocket, ja allt ni kan tänka er inom bärhjälp.

Så konceptet är enkelt:
En person behöver hjälp och lägger upp jobbet samt ersättning via mobilen, svar garanteras inom 60 minuter och jobbet kan utföras snarast. När jobbet är gjort så betygsätter båda parter varandra och därefter betalas ersättningen ut till Instaworkern. Pengarna kommer samma dag. Anledningen till att parterna ska betygsätta varandra är att säkerställa bra beteenden och bra service.

Vi vill skapa den absolut bästa jobbskapartjänsten, så maila gärna all typ av feedback till info@instawork.seBloggen kommer uppdateras veckovis, tjänsten går live den 22a februari så nu kör vi!

Läs gärna mer på www.instawork.se eller ladda ner appen från App Store.

Mvh

Team Instawork