Hur får jag hjälp på Instawork?
Att få hjälp har aldrig varit så enkelt. Börja med att annonsera ett uppdrag på Instawork, det är gratis och tar endast ett par minuter. Workers kommer därefter buda på ditt uppdrag i hopp om att få slutföra det åt dig. Du kan granska respektive Worker och kolla deras profiler samt tidigare omdömen. När du har hittat en Worker som är perfekt för ditt uppdrag, acceptera budet så tilldelas hen uppdraget.

När du accepterar budet kommer du bli ombedd att antingen registrera ditt betalkort eller att logga in med ditt Paypal-konto. Instawork kommer på ett tryggt och säkert sätt reservera pengarna för arbetet tills det slutförts. Detta ger Workern en trygghet så att hen kan påbörja arbetet med vetskap om att pengarna reserverats utav Instawork. Pengarna betalas ut till Workern när bägge parter godkänner att arbetet är slutfört.

Vänligen notera att kontantbetalningar ej är accepterade.

 

Vilka typer av arbeten kan jag få hjälp med på Instawork?
Du kan i princip lägga ut vilket typ av arbete som helst på Instawork. Allt från vardagsärenden i hemmet (t.ex. flytt, städ, tvätt eller hantverk) till plötsliga ärenden (t.ex. leverans, bud eller transport) men även kontorsärenden (t.ex. hjälp med hemsida, Excel eller datainmatning) och så vidare. Var kreativ! Vi jobbar ständigt med att hitta kvalitativa Workers som besitter den kunskap och erfarenhet som krävs för att få ditt arbete slutfört.

 

Hur mycket kostar det att annonsera ett arbete?
Det är helt gratis att annonsera ett arbete på Instawork! Det är när du väl accepterar ett bud som du kommer bli ombedd att antingen registrera ditt betalkort eller att logga in med ditt Paypal-konto. Instawork kommer på ett tryggt och säkert sätt reservera pengarna för arbetet tills att arbetet slutförts. Pengarna betalas ut till Workern när bägge parter godkänner att arbetet är slutfört. Instawork kommer debitera Workern med en transaktionsavgift för det förmedlade arbetet när det slutförts.

 

Hur mycket tar ni i transaktionsavgift?
Transaktionsavgiften är på 15%.

 

Efter att ha annonserat ett jobb, är jag bunden till att tilldela jobbet?
Nej, du har inga som helst krav på att tilldela arbetet till en Worker. Du har full frihet att antingen ångra dig eller acceptera ett bud från en Worker som du anser vara lämplig.

 

Hur säkerställer ni er service?
För att säkerställa att du får en trygg, säker och givande upplevelse så har vi skapat en rad funktioner vars syfte är att ge er den trygghet ni behöver. Våra rekommenderade Workers är verifierade via BankID, bakgrundskontrollerade och vi jobbar ständigt med att säkerställa deras kunskap och erfarenhet. Vi har även en dedikerad supportavdelning som är redo att hjälpa dig vid behov.

 

Hur hittar jag den bästa kandidaten för att slutföra mitt arbete?
Du kommer få en mängd bud från Workers som kan slutföra ditt arbete. Du kan ställa dem frågor, be om ytterligare detaljer kring deras kunskap, kontrollera deras profil samt se över omdömen de fått för tidigare slutförda arbeten. Allt för att hjälpa dig så att du hittar den den Worker som är bäst lämpad för ditt arbete! Du har inga som helst krav på att tilldela arbetet till en Worker om du ångrar dig.

 

Hur vet jag vilket pris jag ska sätta för ett uppdrag?
Priset du sätter är ett utgångspris och tillsammans med dina potentiella Workers kommer ni fram till ett pris som är rimligt för bägge parter. Det finns inga regler kring hur mycket ett arbete bör kosta men en grundregel är att försöka räkna ut hur mycket tid du anser att jobbet bör ta och utgå ifrån det. Inom kort kommer du hitta tidigare jobb som tilldelats och slutförts på Instawork, för att ha det som ett utgångspunkt.

 

Vilka betalningsalternativ erbjuds?
När du accepterar ett bud kommer Instawork be dig reservera pengarna på ett tryggt och säkert sätt. Dina betalningsalternativ är VISA, MasterCard, American Express, Maestro eller Paypal. När pengarna reserverats kommer arbetet kunna slutföras av Workern.

Vänligen notera att kontantbetalningar ej är accepterade.

 

Kan jag diskutera arbetet innan jag tilldelar det?
Oavsett om du är uppdragsgivare eller Worker så är det viktigt att vara tydlig med kraven och i arbetsbeskrivningen. Detta görs enklast genom att bägge parter kommunicerar via kommentarsektionen för respektive arbete.

Det finns inga krav på att parterna behöver utbyta telefonnummer eller kontaktuppgifter. När uppdragsgivaren tilldelat arbetet till en Worker så kan kommunikationen fortgå antingen genom vår inbyggda meddelandetjänst eller via vår egna telefonitjänst.

 

Vilka kan slutföra arbeten och tjäna pengar via Instawork?
Nästan vem som helst kan skapa ett konto, lägga ett bud och börja arbeta via Instawork. För att säkerställa kvaliteten så kommer du bli tillfrågad att fylla i dina uppgifter, ange dina kvalifikationer samt verifiera dig via Mobilt BankID.

Se till att utföra arbeten med god kvalitet och service, och därigenom få bra betyg samt omdömen. Detta kommer att bli din kvalitetsstämpel och grundstenen till att få fler arbeten i framtiden.

 

Hur kommer jag igång med att få arbeten via Instawork?
Skapa ett konto och din profil. Ange så mycket information som möjligt såsom profilbild, namn, tidigare erfarenheter, kunskaper samt verifiera ditt konto via Mobilt BankID. Detta är det första steget mot att skapa en vinnande och attraktiv profil. Sen börjar jakten på arbeten! Kommentera och buda på de jobb som passar dig bäst.Hur får jag betalning vid ett slutfört arbete?
När ditt bud accepteras av uppdragsgivaren reserverar Instawork beloppet från uppdragsgivarens angivna betalningsmetod. Pengarna förvaras av Instawork på ett tryggt och säkert sätt. När du slutfört arbetet, välj ”Slutför arbete” och ge ditt omdöme av uppdragsgivaren samt arbetet. I samma ögonblick begär vi att uppdragsgivaren godkänner arbetet vartefter vi betalar ut pengarna till dig via Swish.

 

Hur stänger jag av notiserna i appen?
Det gör du genom att stänga av Worker-läget. Gå in på navigationsmenyn i det övre vänstra hörnet, tryck på ”Worker-mode” och välj hur länge du vill att notiserna ska vara inaktiverade.

 

Finns appen till Android?
Inte i nuläget, men den är på väg!